InfoCaption
Boka demo
nordland logo ingång ljus
Kundcase

Nordlandssykehuset

- Lärande i arbetsflödet ger stöd åt medarbetare och ökar produktiviteten.

bill-oxford-8u_2imJaVQs-unsplash

Vilka är Nordlandssykehuset?

Nordlandssykehuset HF i Helse Nord är med sina drygt 4200 anställda ett av Nordnorges största sjukhus. Sjukhuset består av flera enheter fördelade över ett stort geografiskt område, där de tillsammans tillgodoser omkring 139 000 invånare lokaliserade i 20 kommuner.

Användarvänligt hjälpmedel direkt i arbetsflödet

På Nordlandssykehuset använder vårdpersonalen en elektronisk patientjournal vid namn DIPS Arena som sitt främsta arbetsverktyg. I rollen som sjukhusmedarbetare är det viktigt med struktur – det är en förutsättning för god sjukvård. En sjuksköterska är van att arbeta med ett specifikt arbetsflöde från det att patienten anländer till dess att patienten blir utskriven. Vid lanseringen av den helt nyutvecklade versionen av patientjournalen, DIPS Arena, var det viktigt att förtydliga alla ändringar i arbetsflödet.

Därför implementerades InfoCaption som hjälpmedel för att stötta sjukhusmedarbetarna direkt i deras nya arbetsflöde. Lanseringen slog igenom över en natt och för första gången någonsin för DIPS gjorde 3000 användare en 100% digital övergång. Med kontextkänslig hjälp och 14 specialister online, i stället för cirka 500 superanvändare, klarade sig de anställda fint helt utan traditionell klassrumsutbildning.

Med kontextkänslig hjälp guidar InfoCaption slutanvändare i varje unik situation de befinner sig i. Genom att förse plattformen med ett hjälpmedel direkt i den vy där slutanvändaren befinner sig, kan man på ett enkelt sätt stödja arbetsflödet hos personalen. Arbetsplats, arbetsroll och var användaren befinner sig i DIPS Arena ger underlag för hämtningen av relevanta guider. Informationen blir dessutom lättare att ta till sig när den finns tillgänglig där och då användaren behöver den, till exempel i arbetet med planering, remiss eller beställningar.

Vägen till självhjälp blir betydligt kortare när användaren inte behöver vända sig till en extern supportportal. På max en minut ska användaren kunna se igenom en relevant steg-för-steg-guide som är lätt att följa. Då kan man utan dröjsmål komma vidare i arbetet.

dips och inline

Patientjournalsystemet DIPS Arena tillsammans med InfoCaption, som listar guider om systemet.

Quote Att användaren upplever effektiv hjälp i sin dagliga arbetssituation är utan tvekan den största framgångsfaktorn i projektet.

Merete Johansen, projektledare för övergången till DIPS Arena - Nordlandssykehuset

Kundcase_nordlandssykehuset

Rätt hjälp i rätt tid

Dagarna efter lansering visades över 5000 snabbguider men det inkom bara runt 1000 chat-ärenden vilket tydligt visar det enorma stöd den kontextkänsliga hjälpen gav vid implementeringen.

Med InfoCaption har Nordlandssykehuset kunnat introducera ett helt nytt system för medarbetarna på ett användarvänligt sätt. Genom att röra sig från det traditionella lärandet till en innovativ plattform implementeras en bättre struktur på läromaterialet och effektiviserar lärandet av det nya systemet.

Vi berättar gärna mer om hur ni kan dela information direkt i era system

Boka demo