Vi använder cookies för att se till att webbplatsen fungerar som avsett och för att samla in statistik om dess användning så att vi kan förbättra din upplevelse.

Acceptera
InfoCaption
Boka demo

Om bolaget

InfoCaption startades 2002 för att göra det möjligt för de som vet hur man gör att dela med sig av sin kunskap till de som behöver veta. Vår första innovation – guiden – är fortfarande kärnan i vad vi håller på med och skapar en bättre tillvaro på jobbet för tusentals människor varje dag.

 

Vår mission

Bakom precis allt som händer finns det människor. Vi på InfoCaption är ett gäng påhittiga problemlösare som bestämt oss för att förändra verksamheter till det bättre genom att göra det enklare för medarbetare att hjälpa varandra. Vi vill att de som sitter på kunskap på ett enkelt sätt ska kunna underlätta andras arbete genom att dela med sig, och att de som behöver veta ska slippa känna sig otillräckliga eller hindrade på grund av kunskap.

Quote InfoCaption har ett engagemang och en support långt utöver det vanliga! Och plattformen är ett gott stöd i en organisation, speciellt i dessa tider när digitalisering har fått sig en skjuts framåt och det finns ett stort behov av stöd.

Thomas Johansson, Systemförvaltare – Trollhättans stad

InfoCaption AB

Vår story

InfoCaption startades av några utvecklare som ville förverkliga sina drömmar inom multimedia och samtidigt göra det möjligt för helt nya typer av människor att sprida sitt budskap inom verksamheter. Vi hade alla jobbat inom e-learningvärlden ett antal år och tyckte att fokus låg alltför mycket på att göra snygga, påkostade och heltäckande saker när användarna mest ville ha en snabb hjälp att låta dem komma vidare i sitt jobb. Ganska snart fick vi med oss en säljare och blev fyra; en analytiker, en forskare, en visionär och en säljare. Tillsammans kodade vi om nätterna och pratade med kunderna om dagarna utan ro tills vi fick våra första tre kunder – Skanska, MSB (dåvarande Räddningsverket) och Göteborgs Stad.

Vi lärde oss i varje projekt och alla var oftast med på utbildningar så att vi kunde få med oss så mycket input som möjligt. Vi utvecklade kontinuerligt allteftersom vi såg hur det framväxande systemet användes och fler kunder blev intresserade. 2004 började vi på allvar jobba mot den offentliga sektorn genom en partner till oss och 2006 satte vi igång i Norge via partner (idag dotterbolag).  Kommunsektorn växte fort för oss och produkten ersatte effektivt dyr, lärarledd utbildning inom t.ex. elektronisk fakturahantering som slog igenom på allvar vid den tiden.

InfoCaption firar 17e maj i Oslo

Vi brukar samla ihop företaget, som normalt sitter utspritt, då och då. I maj 2017 passade vi på att ses i Oslo för att fira 17:e maj.

InfoCaption AB

Tillväxtresan

Företaget växte sakta men säkert i blygsam takt. Vi anställde ytterligare en utvecklare samt Chalmers-studenter som jobbade med sälj, marknad, produktion och support parallellt med studierna. Kundbasen växte och produkten likaså med nya funktioner och smarta lösningar i den ursprungliga andans filosofi. Men det var svårt att fortsätta växa utan att ändra arbetssätt och komma in på lite större beslut av produktkaraktär. Vi hade problem att hitta bra utvecklare som låg i framkant till att fortsätta vår utveckling.

2013 hittade vi vår kompetens i form av avgångselever från Högskolan i Gävle samt arbetslösa, teknikkunniga personer inom ramen för projektet The Scape Bay i Sandviken. Ett kontor etablerades i Sandviken och företaget konsoliderade en lite snårig bolags- och ägarstruktur, tog in externa investerare, köpte loss en återförsäljare och gjorde en offensiv satsning på ett nytt produktområde – processer. På några år gick vi från knappt tio till 20 miljoner i omsättning och från fem till nästan 20 medarbetare.

InfoCaption av idag är en sammansatt skara människor med väldigt olika bakgrund. Såväl helt självlärda som extremt högutbildade med bakgrund inom allt från sågverk till bank, från hockey till musik, från lindey-hop till kampsport. Gemensamt har vi ett intresse för nya idéer, den där kittlingen i att lösa kluriga problem, en ganska sjuk humor och förkärleken till det varma och okomplicerade.