InfoCaption
Boka demo

Om bolaget

InfoCaption startades 2002 för att göra det möjligt för de som vet hur man gör att dela med sig av sin kunskap till de som behöver veta. Vår första innovation – guiden – är fortfarande kärnan i vad vi håller på med och skapar en bättre tillvaro på jobbet för tusentals människor varje dag.

 

Vår mission

Bakom precis allt som händer finns det människor. Vi på InfoCaption är ett gäng påhittiga problemlösare som bestämt oss för att förändra verksamheter till det bättre genom att göra det enklare för medarbetare att hjälpa varandra. Vi vill att de som sitter på kunskap på ett enkelt sätt ska kunna underlätta andras arbete genom att dela med sig, och att de som behöver veta ska slippa känna sig otillräckliga eller hindrade på grund av kunskapsbrist.

Quote InfoCaption har ett engagemang och en support långt utöver det vanliga! Och plattformen är ett gott stöd i en organisation, speciellt i dessa tider när digitalisering har fått sig en skjuts framåt och det finns ett stort behov av stöd.

Thomas Johansson, Systemförvaltare – Trollhättans stad

InfoCaption AB

Vår story

InfoCaption startades av några utvecklare som ville förverkliga sina drömmar inom multimedia och samtidigt göra det möjligt för helt nya typer av människor att sprida sitt budskap inom verksamheter. De hade alla jobbat inom e-learningvärlden ett antal år och tyckte att fokus låg alltför mycket på att göra snygga, påkostade och heltäckande saker när användarna mest ville ha en snabb hjälp för att komma vidare i sitt jobb. Ganska snart fick de med sig en säljare och blev fyra; en analytiker, en forskare, en visionär och en säljare. Tillsammans kodade de om nätterna och pratade med kunderna om dagarna utan ro tills de första kunderna var på plats: Skanska, MSB (dåvarande Räddningsverket) och Göteborgs Stad.

Företaget växte sakta men säkert. Vi anställde ytterligare en utvecklare samt Chalmers-studenter som jobbade med sälj, marknad, produktion och support parallellt med studierna. Kundbasen växte och produkten likaså med nya funktioner och smarta lösningar i den ursprungliga andans filosofi. 

Ytterligare kompetens hittades i form av avgångselever från Högskolan i Gävle samt arbetslösa, teknikkunniga personer inom ramen för projektet The Scape Bay i Sandviken. Ett kontor etablerades i Sandviken och på några år gick vi från knappt tio till 20 miljoner i omsättning och från fem till nästan 20 medarbetare.

InfoCaption av idag är en sammansatt skara människor med väldigt olika bakgrund. Såväl helt självlärda som högutbildade med bakgrund inom allt från sågverk till bank, från hockey till musik, från Lindy Hop till kampsport. Gemensamt har vi ett intresse för nya idéer, den där kittlingen i att lösa kluriga problem och förkärleken till det varma och okomplicerade.

InfoCaption firar 17e maj i Oslo

Då och då brukar vi samla ihop företaget, som normalt sitter utspritt. 2017 passade vi på att ses i Oslo för att fira 17:e maj.