InfoCaption
Boka demo

Om bolaget

InfoCaption startades 2002 för att göra det möjligt för de som vet hur man gör att dela med sig av sin kunskap till de som behöver veta. Vår första innovation – guiden – är fortfarande kärnan i vad vi håller på med och skapar en bättre tillvaro på jobbet för tusentals människor varje dag.

 

Vår mission

Bakom precis allt som händer finns det människor. Vi på InfoCaption är ett gäng påhittiga problemlösare som bestämt oss för att förändra verksamheter till det bättre genom att göra det enklare för medarbetare att hjälpa varandra. Vi vill att de som sitter på kunskap på ett enkelt sätt ska kunna underlätta andras arbete genom att dela med sig, och att de som behöver veta ska slippa känna sig otillräckliga eller hindrade på grund av kunskapsbrist.

Quote InfoCaption har ett engagemang och en support långt utöver det vanliga! Och plattformen är ett gott stöd i en organisation, speciellt i dessa tider när digitalisering har fått sig en skjuts framåt och det finns ett stort behov av stöd.

Thomas Johansson, Systemförvaltare – Trollhättans stad

InfoCaption AB

Vår story

InfoCaption startades av en grupp utvecklare som ville förverkliga sina drömmar inom multimedia och samtidigt göra det enklare för verksamheter att sprida kunskap och information. Man ansåg att det inom e-learningbranschen lades för mycket fokus på att materialet skulle vara snyggt, påkostat och heltäckande, när användarna primärt ville ha enkla lösningar för att effektivisera arbetet.

Gruppen ägnade nätterna åt att skriva kod och dagarna åt att prata med potentiella kunder. Deras slit gav resultat och snart var de första kunderna på plats: Skanska, MSB (dåvarande Räddningsverket) och Göteborgs Stad.

Företaget växte med fler anställda med expertis inom utveckling, sälj, marknadsföring, produkt och support. När kunderna blev fler utvecklades produkten med nya funktioner och smarta lösningar för att möta behovet inom fler branscher. Ett kontor etablerades i Sandviken och på några år dubblerades omsättningen från tio till 20 miljoner.

InfoCaption av idag är en sammansatt grupp människor med väldigt olika bakgrund. Såväl självlärda som högutbildade, med bakgrund inom allt från sågverk till bank, från hockey till musik, från Lindy Hop till kampsport. Gemensamt har vi ett intresse för nya idéer, en drivkraft att lösa kluriga problem och förkärleken till det varma och okomplicerade.

Gruppbild 2023

Team InfoCaption på en av våra Get-togethers.