InfoCaption
Boka demo
uchlogo
Kundcase

Ulricehamns kommun

- Brandskyddsutbildning på deltagarnas villkor.

glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash
Ulricehamn

Lättillgänglig utbildning.

Ulricehamns kommun har med hjälp av InfoCaption skapat en kurs för systematiskt brandskyddsarbete. Det är en teoretisk genomgång av hur arbetet med brandskydd fungerar i kommunen och vad som gäller på arbetsplatsen. Innehållet har tagits fram av kommunens brandskyddshandläggare tillsammans med Räddningstjänstförbundet.

Kursen avslutas med ett kunskapstest med inbyggt lärande – om en användare svarar fel på en fråga blir den rekommenderad att titta på en guide inom just det området. Kursen är kopplad till kommunens användarkatalog och när testet är godkänt får användaren skriva ut ett personligt diplom som ska tas med till den praktiska utbildningen.

Quote Tidigare behövde våra anställda ta ledigt och åka ner till brandstationen för brandskyddsutbildningen, som alla behöver gå igenom en gång var tredje år. Kursen som vi skapat med InfoCaption kan de i stället genomföra vid sin dator när de har tid, och vi slipper ta in vikarier. Det är extra roligt att den nu har spridit sig och används både av Räddningstjänstförbundet och ute i olika skolor

Jenny Hulander, Utvecklingsledare - Ulricehamns kommun

Vill du också skapa lättillgängliga utbildningar?

Boka demo