InfoCaption
Boka demo

Vad händer efter en kurs?

Det kan vara svårt att skapa i en ny organisation. Även fast man är kvalificerad, kan arbetet och är positivt inställd är det fortfarande nya datasystem, arbetssätt och arbetstrutiner man behöver förhålla sig till. Introduktionsutbildning hålls alltid på det sämsta tillfället - när man är helt ny. Men i en utopisk värld, hur borde det då vara som nyanställd?

________________________________________________________

Till: Utbildningsavdelningen/HR

Ämne: Hur hittar jag materialet från utbildningen vi gick?

Hej,

Jag började hos er för två veckor sen. Det är sjukt spännande och jag har redan kommit in i arbetet. Jag har ju gått fem år på universitet för att lära mig detta så det är inga svårigheter... Men förra veckan gick jag på en kurs hos er, vi gick bland annat igenom arbetssystemet. Stressad som jag var inför det nya drömjobbet har jag helt glömt hur jag skulle göra en viss grej.

Jag vet att vi gick igenom det på kursen, hade det varit möjligt att få tillgång till kursmaterialet så att jag själv kan kika när jag behöver?

Mvh,
Ny i organisationen

________________________________________________________

Till: Ny i organisasjonen

Ämne: Re: Hur hittar jag materialet från utbildningen vi gick?

Hej,

Vad kul att du trivs med jobbet! Det är roligt när jag anställer människor som verkligen brinner för det vi jobbar med. :D Vi har faktiskt en lösning där alla delarna vi använde i kursen är tillgängliga och sökbara. Faktiskt är det alltid så att de saker man går igenom på en kurs, eller andra saker man undrar över, är sökbara i den portalen.

Här är länken till det vi använde i kursen:
kursmaterialet.com

Och här kan du leta reda på annat du kan tänkas undra över:
guideportal.com

Vi har det här systemet för att göra det lättare för er att hålla fokuset på jobbet och slippa tänka på (och komma ihåg) andra saker. Och om det är något mer du undrar över är det bara att fråga!

Mvh,
Sara på HR

________________________________________________________

 

I många organisationer kan den här mail-kedjan pågå i flera dagar och ofta involvera fyra-fem personer, men sådär enkelt kan det vara. Det förutsätter att organisationen är bra på att ta tillvara på kunskapen som delas i organisationen med hjälp av bl.a Performance Support verktyg.

Skulle du också önska att det fungerade så här smidigt i din organisation?

 

 

Vill du lära dig mer?New call-to-action

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Morten Spaniland InfoCaption

Morten Spaniland