InfoCaption
Boka demo

Matnyttiga guider för att höja kunskapsnivån

Många organisationer möter kritiska situationer där det är viktigt att information är uppdaterad och relevant för arbetsmoment och verksamhetsutveckling. Det stämmer bland annat väl in på måltidsplanering för offentliga måltider runt om i Sverige, där det är viktigt att maten som tillreds håller hög kvalitet i alla led. Informationen ska dessutom vara lätt att finna och enkel att förstå.

För att skapa måltider som tillfredsställer magen, hälsan och plånboken behöver man planera väl utifrån den kunskap som finns att tillgå. Är den kunskapen utspridd, utdaterad eller inte tillräckligt inspirerande så blir det svårt att uppnå tillfredsställande resultat. Därför har Foodix med hjälp av InfoCaption skapat en plattform med utbildningar om måltider som är lättillgängliga och inspirerande.

Genom att skapa en plattform med utbildningar för att skapa bra måltider hoppas Foodix kunna höja både kunskapsnivån kring allt som rör måltider, samt kvaliteten på måltider som serveras runt om i Sverige. Med hjälp av moduler som Säker mathantering och Det gröna köket kan alla från måltidsplanerare till pedagoger och chefer inom de berörda områdena lära sig mer och applicera kunskaperna i sina verksamheter.

Resultatet av dessa utbildningar blir att måltider som serveras blir mer hälsosamma, godare och dessutom sparas pengar. Utöver de moduler som finns idag tar Foodix kontinuerligt fram nya utbildningar för att bredda sitt bibliotek av innehåll.

Johan Andersson och Annika Unt, utbildare på Foodix berättar vidare:

Vårt mål med Foodix är att användaren ska hitta all den kunskap och inspiration som behövs för att skapa en bra måltid. Med korta treminutersfilmer som ligger i olika moduler. Tex Säker mathantering, Det gröna köket, Värdskap m.m. Vi vänder oss inte bara till kökspersonal utan även till vård- och omsorgspersonal, pedagoger, chefer inom skola och vård.

Foodix är både ett verktyg för ledarskapet att kontinuerligt hålla i gång kunskapsnivån på sina medarbetare och för de som står i köket som snabbt behöver ta fram idéer kring tex salladsbordet genom att lätt "Foodixa" (söka) och hitta det man söker.

 

Foodix-startSå här ser Foodix startsida ut. Man klickar sig enkelt fram till det området man vill veta mer om. 
Klicka här för att se guiden.

Foodix-guide
Vi i Team InfoCaption hyllar detta initiativ från Foodix. Genom att skapa korta, informativa och inspirerande guider kan man nå målsättningen att höja kvaliteten på måltider runt om i Sverige genom smidig kunskapsdelning. Deras arbete med att successivt uppdatera sin plattform allteftersom skapar nytta här och nu, samt på lång sikt ju mer innehåll som tillkommer i deras plattform.

Foodix har tack vare deras fantastiska arbete fått utmärkelsen Månadens guide. 

 

Vill du lära dig mer om hur ni kan kunskapsdela på ett bättre sätt?

Boka demo!

 

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Ida Linnér InfoCaption

Ida Linnér