InfoCaption
Boka demo

Tillgång till kunskap: En nyckel för framgångsrika partnerskap

På en arbetsmarknad som blir allt mer beroende av samarbete mellan organisationer är tillgång till relevant och lättillgänglig information av avgörande betydelse. Delning av riktlinjer och kunskap har blivit en nyckelkomponent för att forma ett mer samarbetsvilligt och framgångsrikt arbetsflöde. Genom att på ett strukturerat och användarvänligt vis dela information kan organisationer stärka sina partnerskap och samtidigt öka sin egen effektivitet.

Inom en bransch där kvalitet och effektiv logistik är av högsta betydelse har Dagab (en del av Axfood) effektiviserat genom att skapa en specifik portalsida som riktar sig till sina leverantörer. Portalen har utformats med användarvänlighet i åtanke och används idag av över 2000 externa användare som är leverantörer till bl.a. Willys, Hemköp, City Gross, Tempo och Snabbgrossen. Utöver leverantörerna nyttjas även portalen av ett hundratal interna Dagab-användare. Portalen erbjuder tydlig kategorisering och innehåller guider som spänner över allt från prisvillkor och kampanjer till order- och handelsflöden mellan Dagab och dess leverantörer.

Maria Bane, som ligger bakom leverantörsportalen på Dagab, berättar att en av de mest uppenbara fördelarna med Dagabs leverantörsportal är att den samlar allt på en enda plats. Detta sparar tid och minskar frustration för leverantörerna, som nu har enkel tillgång till den senaste och mest relevanta informationen. Textguiderna inom respektive område är uppbyggda med samma format med översikt, begreppsbeskrivning, detaljinformation och FAQ för att underlätta för leverantörerna att snabbt hitta rätt information. Klicka här för att se ett exempel på hur en textguide kan se ut (just denna beskriver hur leverantörer ska avisera sina artiklar till Dagab/Axfood). Förutom information erbjuder portalen dessutom en integrerad kontaktmöjlighet, vilket underlättar smidig kommunikation mellan parterna. 

Genom att centralisera all information på ett ställe, precis som Dagab har gjort, kan organisationer spara både tid och resurser både direkt och indirekt genom färre missförstånd. Detta bidrar till att stärka förtroendet och underlättar en smidigare och mer effektiv kommunikation mellan organisationer och deras leverantörer. Detta blir extra relevant i större koncerner så som Axfood där både leverantörerna och kontaktpunkterna är fler. På så sätt är Dagab ett lysande exempel på hur tillgång till relevant information kan utgöra grunden för framgångsrika samarbeten. 

 

mgKlicka på bilden för att förstora 

Axfood får utmärkelsen Månadens guide

Varje månad utser vi på InfoCaption Månadens guide - en guide som vi vill lyfta lite extra på grund av värdet den skapar i organisationen. Som tack till personen/personerna som har skapat Månadens guide donerar vi varje månad 1 000 kr till organisationen Hand in Hand Sweden, som bekämpar fattigdom genom att skapa fler jobb i utsatta länder. Hand in Hand arbetar med modellen "hjälp till självhjälp", som går i linje med InfoCaptions egen mission "att göra det enklare för medarbetare att hjälpa varandra".

Genom att kombinera ett starkt praktiskt värde med tilltalande design har Axfood skapat en inspirerande portal för samarbete som andra kan dra nytta av. Denna föredömliga kombination gör dem värdiga vinnare av "Månadens guide" enligt oss på InfoCaption!

 

Vill du ha fler användbara tips för hur ni kan dela kunskap digitalt?

Ladda ner vår e-bok!

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Axel Österlund InfoCaption

Axel Österlund