InfoCaption
Boka demo

Så kan instruktions-guider underlätta samarbete på distans

Under pandemin blev många av oss vana vid att jobba hemifrån och därmed skickliga på att använda program som Teams. Men den typen av digitala verktyg, som underlättar samarbete mellan medarbetare som inte befinner sig på en och samma plats, har funnits långt innan pandemin skakade om vårt samhälle.

Trots att verktyg finns för att arbeta distans är det långt från alla av oss som är helt insatta i hur olika program som Teams och Skype fungerar eller vad det finns för användbara funktioner, kortkommandon och möjligheter som gör det möjligt att arbeta på ett så effektivt sätt som möjligt.

Detta har resulterat i att många företag på kort tid nu har behövt skapa lathundar, utbildningar och annat för att ge anställda det stöd som behövs för att kunna arbeta hemma självständigt.

En av våra kunder, Upplands-Bro kommun, påbörjade ett arbete kring detta redan 2019. De skapade en handbok om Teams som fick namnet "Smarta Möten". 

Mattias Rindefors, IT-staben Upplands-Bro kommun berättar mer:

”Bra guider är en nyckel till digitalisering och bra användarupplevelse hos Upplands-Bro Kommun. Under 2019 skapade vi konceptet ”Smarta Möten” för att hjälpa användare att genomföra Videomöten med hjälp av Microsoft Teams och tekniska hjälpmedel. InfoCaptions verktyg hjälpte oss att på ett smidigt sätta ihop materialet till interaktiva guiden ”Smarta Möten”. Guiderna är ovärderliga i vårt dagliga arbete och underlättar i alla led”

 

ManUpplandsBro


Upplands-Bros "Handbok för smarta möten". 
Klicka här för att titta på handboken

 

Vi på InfoCaption tycker att detta är ett strålande exempel på en handbok som har en tydlig kapitelindelning och videoinstruktioner som verkligen gör stor nytta i vardagen - speciellt nu när allt fler medarbetare arbetar på distans. 

 

Upplands-Bro kommun har tack vare deras fantastiska arbete fått utmärkelsen Månadens guide. 

 

Vill du lära dig mer om hur ni kan kunskapsdela på ett smidigt sätt?

Boka demo!

 

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Ida Linnér InfoCaption

Ida Linnér