InfoCaption
Boka demo

Så slipper du återkommande frågor på jobbet

Många känner nog igen sig i att man återkommande svarar på samma frågor under en arbetsvecka. I både mail och telefonsamtal upprepas samma information om och om igen. Precis detta har skaparen av månadens guide  hittat en lösning på!

Genom att skapa en handbok fylld med instruktionsguider kan Malin Johansson, IT-samordnare på Socialförvaltningen i Olofströms kommun, hänvisa de medarbetare som har frågor till hennes informativa och välgjorda handbok. Handboken innehåller ett antal kapitel med guider som med röst och instruktioner visar steg för steg hur man arbetar i Procapita, ett verksamhetssystem inom vård och omsorg.

Malin berättar själv om handboken:

" —Vi har tidigare saknat ett bra sätt att göra en handbok för ”lathundar” och rutiner för vårt verksamhetssystem. Många av användarna är vana vid att mejla frågor kring hur man gör direkt till mig istället för att leta bland alla lathundar (och gör så fortfarande ibland eftersom handboken är relativt ny).

Det som är bra med både handboken och varje guide är att de har en egen webbadress och jag kan enkelt skicka länken, antingen till hela handboken eller till en enskild guide så att de hittar informationen snabbt. Vi har också lagt en länk på vår interna sida till handboken så att användarna själva enkelt hittar dit. Reaktionen från användarna har varit att den är lätt att hitta i och är bra organiserad."

Med hjälp av den här handboken har Malin skapat en ovärderlig informationskälla som är tillgänglig för hennes medarbetare när som helst på dygnet. Vi tycker att handboken är ett lysande exempel på när man fyller ett viktigt behov hos verksamheten samtidigt som man underlättar sin egen arbetsvardag.

Bra jobbat och stort grattis till månadens guide december 2018!

/Team InfoCaption

Läs mer om hur kunskapsstöd i arbetet som Malins handbok, eller Performance Support som det också kallas, kan göra underverk för din verksamhet i den här bloggartikeln.


Till guiden

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Emma Bergsten InfoCaption

Emma Bergsten