InfoCaption
Boka demo

Underhåll kunskapen efter en kurs med Push Training

Efter en introduktionsutbildning behöver kompetensen upprätthållas eller användare vidareutbildas och påminnas. Enkla guider som “tips och trix” och “kortkommandon i systemet” kan vara bra alternativ som skapar värde både för organisation och i medarbetarens vardag.

Vi är inte mottagliga för information i alla situationer

Det finns olika tillfällen i arbetsdagen där vi behöver lära oss nya saker. En del saker får vi lära oss vid en introduktionsutbildning eller vidareutbildning inom något område eller system. Tyvärr är vi inte mottagliga för ny information i alla situationer. Exempelvis: när vi går en introduktionsutbildning vill vi förstå helheten och komma ihåg det primära. Det gör att andra viktiga saker som tips och trix, snabbvägar och kortkommandon lätt glöms bort kort efter själva utbildningen.

För att medarbetare inte ska gå miste om bra verktyg eller funktioner som gör skillnad i vardagen kan man låta dem ta del av det på andra sätt. Ett alternativ kan vara Push Training (schemalagda mailutskick) som regelbundet skickar ny information till medarbetarna. Eller varför inte göra som vår kund Stockholmshem – använda intranätet för att lyfta fram användbara guider?

Guiden "Tips och trix i din dator"Guiden "Tips och trix i din dator", skapad i InfoCaption. Klicka här för att se guiden.

Monica Timm från Stockholmshem berättar hur hon underlättar sina medarbetares vardag genom att dela med sig av enkla tips och trix:

”Tips och trix var och varannan vecka från IT är mycket uppskattat på Stockholmshem. Jag gör som detta exempel en väldigt kort inspelning med ett enda tips och publicerar på Intranätet. Det är mycket nytt i våra datorer just nu så många inspelningar väntar."

 

Vill du också dela med dig av tips och trix till dina medarbetare?

Boka demo

 

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Niklas Rosén InfoCaption

Niklas Rosén