InfoCaption
Boka demo

Lever vi som vi lär? Så jobbar InfoCaption med onboarding

Vi på InfoCaption pratar ofta om vikten av onboarding och vi försöker att leva som vi lär. Juliette började hos oss i februari 2023 som Kundcoach. Hon har med andra ord precis gjort klart sin onboarding. Läs Juliettes egen berättelse om hur hon upplevde den. 

Som ny medlem i InfoCaption kan jag bekräfta att vi verkligen ”lever som vi lär”! Jag har aldrig haft en så bra onboarding-upplevelse! Från den interna HR-processen för pre-boarding och onboarding, som var uppdelad i detaljerade aktiviteter listade hierarkiskt och per roll, till en portal för nyanställda fullspäckad med användbara guider och kurser i exempelvis GDPR och säkerhet.


Istället för att spendera veckor med att läsa massvis av text, titta på mängder av videor eller sitta i möten från morgon till kväll, tyckte jag att det var väldigt flexibelt att ha en kombination av dessa och en tydlig lista med aktiviteter jag skulle utföra. Faktum är att alla mina aktiviteter listades i Microsoft Planner där jag kunde bocka av dem en efter en i takt med att de var klara. Jag kände mig självständig och jag visste vad som förväntades av mig från dag ett.

 

560x315_nyanställdportal_vipsVår portal för nyanställda innehåller all information som du som nyanställd behöver veta

 

InfoCaption-guider erbjuder en bra balans mellan textguider, video-/skärmdelningsguider (steg-för-steg-guider), processer och kurser. Tack vare "Nyanställd"-portalen vet jag att jag när som helst kan återgå till guiderna om jag skulle behöva fräscha upp minnet eller om jag stöter på något problem. InfoCaption-portalen är min första väg att gå innan jag knackar på en kollegas axel - och i 99 % av fallen finns svaret i en guide! Det handlar såklart inte om att jag inte vill prata med mina kollegor, men jag minns faktiskt bättre vad jag har lärt mig när jag sökte och löste uppgiften på egen hand – det är verkligen att lära genom att göra!


PS: Jag fick till och med blommor första dagen på jobbet! Är inte detta ett utmärkt sätt att välkomna sina anställda? 😉 Tack InfoCaption för det varma välkomnandet!

 

Vill du lära dig mer om hur din organisation kan jobba med onboarding?

New call-to-action

Kontakta

Författaren

På bloggen delar vi med oss av inspiration och kunskap om digitalt lärande och Performance support, samt inspiration från våra kunder.

Kontakta gärna författaren om du har frågor eller vill diskutera artikeln.

Juliette Nilsson InfoCaption

Juliette Nilsson