InfoCaption

Kundcase - 9 mars kl. 08:30-09:00

Skapa en effektiv onboarding med hjälp av tydliga processer, stöd och chefsuppföljning

Webinar med InfoCaption och Markaryds kommun

När en ny medarbetare ska tillsättas är det många processer som ska kickas igång och många medarbetare som behöver involveras. Just den kombinationen av att det är mycket som ska göras och att många personer behöver involveras kan tyvärr ofta leda till osäkerhet, ineffektivitet och att uppgifter hamnar mellan stolarna. Extra tråkigt är detta om det i förlängningen drabbar en nyanställd som inte får en trygg start på jobbet. 

Några som har identifierat värdet i att investera tid i att bygga en trygg och effektiv onboarding är Markaryds kommun. De har tagit fram ett rekryteringspaket där de har utvecklat en introduktion för alla nyanställda och även synliggjort och kartlagt de involverade processerna:

  • när en medarbetares tjänst avslutas
  • när ett rekryteringsbehov uppstår
  • avtal och andra förberedelser inför start
  • när en medarbetare ska introduceras

Ihop med detta har de även valt att utbilda chefer i hur de ska använda materialet så att nyanställda får en bra introduktion och start oavsett tjänst. Cheferna får också utbildning i hur de kan följa upp sina medarbetares progression i de utbildningar och guider som är skapade för introduktionen. 

Låter det intressant? Tveka inte att anmäla dig till detta kostnadsfria webinar! 

Välkommen!

 

Digitalisera lärande-2

 

Anmäl dig här