Vi använder cookies för att se till att webbplatsen fungerar som avsett och för att samla in statistik om dess användning så att vi kan förbättra din upplevelse.

Acceptera
InfoCaption
Prova på gratis

Månadens guide - februari 2019

Att användare som behöver hjälp i ett system har snabb tillgång till självhjälp gör stor skillnad. Det gör vardagen enklare för användarna och kan även påverka hur väl ett nytt system tas emot av verksamheten vid exempelvis ett införande. Genom att bädda in/integrera hjälpen där användarna befinner sig kan man underlätta mycket eftersom närheten gör att användaren i högre utsträckning kommer vidare på egen hand.

Vi vill denna månad lyfta fram företaget Ambea och David Ozdobas lyckade exempel på hur integrerad hjälp i form av guider resulterade i ett effektivt införande för faktura- och inköpssystemet Visma Proceedo. Som en del av införandet skapade David guider som beskriver Visma Proceedo och för att kunna hitta guiderna skapades en Guideportal som bäddades in på Visma Proceedos Startsida. På så sätt fick användarna tillgång till guiderna snabb och enkelt i direkt anslutning till systemet. Vid sidan av skapades även en större utbildningsportal som innehöll information och kurser i Visma Proceedo.

David Ozdoba berättar själv:

”Det är tänkt som en utbildningsportal. Då vi är utspridda ”från Ystad till Haparanda” väljer vi att utbilda i vårt nya inköpssystem via instruktionsfilmer istället för att bjuda in till lärarledda utbildningstillfällen. Det finns ett kunskapstest kopplat till kursen för att kunna följa upp vilka användare som är godkända. När man har gått kursen är det tänkt att portalen skall användas som vägledning när man behöver hjälp för att avlasta supporten.

Den enklare portalen är tänk att underlätta användandet av Proceedo genom att snabbt skall kunna hitta en instruktionsfilm gällande ett specifikt område när man redan befinner sig i systemet. En instruktionsvideo öppnas då i ett nytt fönster”

Vi på InfoCaption tycker detta är ett jättebra exempel på att skapa närhet och stor förståelse för ett system. Att använda sig av inbäddning gör det också enkelt för en producent att administrera innehållet av guider eller Guideportalens utseende. Ändringar återspeglas direkt i applikationen och säkerställer att användare får samma information och budskap.

InfoCaption väljer att varje månad donera 1.000 SEK till en ideell organisation som tillhandahåller utbildningar eller på annat sätt hjälper människor in på arbetsmarknaden, detta som tack till personen/personerna som har skapat månadens guide.

Stort grattis och bra jobbat till:
David Ozdoba

/Teamet på InfoCaption


Till guiden

Kontakta

InfoCaption

Vi på InfoCaption är ett gäng entusiaster som sysslar med kunskapsdelning, Performance Support, e-learning och mycket mer.

Ta gärna kontakt med författaren för att diskutera om något i artikeln.

Adam Eriksson InfoCaption

Adam Eriksson