Vi använder cookies för att se till att webbplatsen fungerar som avsett och för att samla in statistik om dess användning så att vi kan förbättra din upplevelse.

Acceptera
InfoCaption
Prova nu

Månadens guide - mars 2018

I mars månad har vi utsett guiden "Ansökan barnomsorg - Arabiska " från Upplands-Bro kommun till månadens bästa guide!

Guiden togs fram i samband med flyktingkrisen 2015 och visar hur man på ett betänksamt och smart sätt använder sig utav guider inom kommunen för att ge information och instruktioner på ett annat språk. Guiden har i dagsläget över 1500 visningar och har hjälpt många att ansöka om barnomsorg trots språkförbistringar.

Skaparen utav guiden heter Susanne Lindqvist, Föreningsstrateg på Upplands Bro kommun. Hon berättar följande om hur guiden kom till:

" — Kommunen hade i det läget inte personal som pratade arabiska, och då skapade jag den här guiden med hjälp av en praktikant från Syrien. Tanken var att våra nyanlända kommuninvånare enkelt skulle kunna ställa sina barn i kö till förskola och fritids. I kommunhuset finns en lånedator där vi kunde visa guiden och hjälpa till. I dagsläget finns personal som talar arabiska, men guiden fyller ändå sin funktion då den ligger på kommunens webbplats "

 

Stort grattis och bra jobbat hälsar vi på InfoCaption!


Till guiden


Bild på en skärminspelning av Upplands-Bro kommuns hemsida med förklarande textrutor på arabiska. Följ länken för att komma till guiden.

Kontakta

InfoCaption

Vi på InfoCaption är ett gäng entusiaster som sysslar med kunskapsdelning, Performance Support, e-learning och mycket mer.

Ta gärna kontakt med författaren för att diskutera om något i artikeln.

Emma Jerklind InfoCaption

Emma Jerklind