Vi använder cookies för att se till att webbplatsen fungerar som avsett och för att samla in statistik om dess användning så att vi kan förbättra din upplevelse.

Acceptera
InfoCaption
Prova nu

Månadens guide — januari 2018

Först ut som månadens guide 2018 är NCC:s projekt ”Effektivare granskningsprocess”, ett digitaliseringsprojekt som resulterat i mycket välgjorda och inspirerande guider. På ett logiskt och tydligt sätt presenteras ett antal instruktioner som guidar användaren. Målet med projektet var att standardisera och digitalisera processen vid granskning av system- och bygghandlingar för att förenkla den omfattande och ofta manuella hanteringen.

Ulf Larsson och Jörgen Mann som ligger bakom projektet berättar följande:

" — Tidigare letades pappersritningar fram i pärmar, ändrades med färgpennnor, skannades in och mejlades iväg för att vara borta i veckor, säger Jörgen Mann, ansvarig för projektstyrning i Building Sverige…"

" — Den digitala hanteringen av bygghandlingar via Bluebeam Revu sparar tid och pengar och minskar risken för fel, vilket ger stor effekt i vardagen. Genom att arbeta digitalt i en ritning, samtidigt i realtid och på en och samma plats finns alltid senaste versionen tillgänglig för alla. Detta underlättar effektiv samverkan med alla projektörer. Det är många projektörer som kommer in i olika skeden och det underlättar för alla att få en bra introduktion på webben, Säger Ulf Larsson, operativt stöd i Building Sverige…"

Här nedan hittar du exempelguiden "Granskningsprocessen" men instruktionsguiderna för hur granskningen genomförs finns tillgängliga för alla på ncc.se. Om du vill se mer ur projektet hittar du samtliga guider genom att klicka här: https://www.ncc.se/for-leverantorer/ncc-projektering/

Stort grattis och bra jobbat hälsar vi på InfoCaption!


Till guiden


Kontakta

InfoCaption

Vi på InfoCaption är ett gäng entusiaster som sysslar med kunskapsdelning, Performance Support, e-learning och mycket mer.

Ta gärna kontakt med författaren för att diskutera om något i artikeln.

Sondre Hølaas InfoCaption

Sondre Hølaas